5 de febr. 2008

INCINERACIÓ: MÉS RAONS... PER DIR NO

CAL FER MEMÒRIA… ALGUNS, LA PERDEN EN POC TEMPS.



Montcada Confidencial vol recordar el que es va dir en l’Auditori Municipal el 18 Setembre 2004, va ser un acte que s’emmarcava dins dels preparatius festius, ja que es tancava definitivament la incineradora situada en el Polígon La Ferreria.
Les paraules les va pronunciar la Directora General de Medi Ambient de la Generalitat ,Sra. Genoveva Català (1) en el transcurs de una Xerrada que portava per títol “ Incineradora, adéu-siau” :

… des de la Conselleria de Medi Ambient, volem recalcar el compromís del govern tripartit en l’oposició a la incineració com a forma d’eliminació de residus…….. hem d’apostar per la nova educació ambiental i, sobretot en l’ innovació, apostant per invertir en instal·lacions modernes i netes……
L’Alcalde César Arrizabalaga que presidia l’acte (es trobava molt satisfet de viure aquells moments) va finalitzar la tertúlia tot dient : ……cal conscienciar, fer pedagogia i sol·licitar compromís social per pensar propostes de futur.

Tot això es va dir ara fa una mica més de tres anys!!

Cal preguntar-se que ha canviat per fer un gir tant copernicà , passem de … un compromís de la Generalitat a no incinerar residus ( fet davant d'un nombrós públic amb entitats com Greenpeace, Depasa, Cepa , Favmir, Grups Medi Ambient, etc) ha estimular amb finançament públic tot el contrari, passem de: a Montcada NO , a Montcada Sí

Aquells dies els mitjans de comunicació local recordaven la història de la lluita veïnal per a tancar la incineradora i feien esment a que ja era hora que Montcada comencés a rebre bones notícies ja que el “maltractament històric” no es podia permetre més. Els portaveus dels diferents grups municipals (en La Veu d’aquella quinzena) com a resum del que van manifestar : Que per fi s’acaba un mal somni.


MONTCADA, la seva història , la seva població es mereix RESPECTE, NO es mereix això!!!

(1) Genoveva Català era la Directora General de la Conselleria que aquell temps presidia Salvador Milà.

3 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

MONTCADA HA DIT !!NO!! A LA INCINERASIO I !!PROU!! MAI MES.

Anònim ha dit...

Recuerdo este acto ya que estuve presente.
En el mismo se respiraba un ambiente de euforia, todos estabamos contentos, todos aceptabamos como bueno el Ecoparc ( que fué la contrapartida que hubo que pagar) .
Nadie ni en la más remota de las hipotesis podria pensar que nos encontrariamos ahora en esta situación.
Aquel dia se dijó tambien que la incineradora que teniamos fué la 1ª que se instaló en Catalunya , se recordó que la misma cuando se instaló "era pionera y moderna" , posteriormente se construyó la de S. Adrià Besos.
Digo todo esto para que todos sepamos y tengamos claro que VOLVEMOS A SER CONEJILLOS DE INDIAS si se autoriza el incinerar de nuevo en nuestro pueblo a traves de la cementera.

!Ya esta bien! , siempre somos nosotros los paganos.
¿ Hasta cuando?

JMM

Anònim ha dit...

Precisamente se hizo la moción del 99 para que una vez desmantelada la incineradora de la Ferreria Montcada quedase "Blindada" contra la incineración de residuos.

Ahora nos dice nuestro govierno municipal que han pasado 8 años y esta moción se puede "Considerar".

Pero lo que pasa és que los ciudadanos no hemos perdido la memória y recordamos aquellos dias y lo que nos costo a TODOS cerrar la incineradora, nosotros estamos en el mismo sitio y pensamos lo mismoque entonces: NO A LA INCINERACIÓN!!!