4 de febr. 2008

DENÚNCIA D'UN PERILL

Carta d'un veï que ens recorda que val més prevenir que curar

Avui diumenge , pels volts de les 14 hores, tot passejant pel carrer M.Joaquim Castellví, he presenciat unes escenes que m'han copsat.La gent, molta gent, que venia del camp de futbol de La Ferreria feia grans equilibris per encabir-se a la minses voreres (és potser un luxe anomenar-les voreres?) que duen des de la Font Pudenta a Montcada Centre.Alguns, amb certa edat, feien grans equilibris, altres amb cert "volum" no hi cabien, la majoría en determinats moments es veien obligats a baixar un peu a l'asfalt i en altres havien de baixar totalment per cedir el pas al que venien de cara.Quan feien això i atès que hi havía un tràfic intens rebien la pitada de rigor dels conductors que, potser amb poca paciència i comprensió, s'espantaven.

No hi ha hagut mai cap accident en aquest tram SENSE VORERES? Tampoc ningú s'ha torçat el peu guardant l'equilibri?.Com pot ser que abans de construir megabiblioteques o inaugurar places que desprès ningú en te cura, que estan molt be, no ho critico, però com potser que mai el nostre ajuntament s'hagi plantejat eixamplar aquestes voreres fent un voladís sobre el riu per exemple.

Tenim problemes, i greus, amb les incineracions, o amb el TGV, o amb les carreteres i autopistes que ens creuen arreu perque el de Barcelona puguin sortir, pero tenim problemes molt a la vora que, potser, tene fàcil solució i que SOLS depenen de l'ajuntament.Potser els nostres governants no hi passen mai a peu? Potser no, però segur que hi passen molts nens per anar a l'escola i moltes senyores per anar a comprar.QUE ESPERE'M? Que hi hagi un accident que desprès faci correr a tothom?...Que esperem? Que vianants i conductors es barallin entre ells?.... On és la campanya de convivència cívica?..... O potser pixo fora de test?

Roc Muntaner
(foto: La Veu ,nº 308)

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Aquest carrer es un autèntic perill. Quan es creuen dues furgonetes a l'alçada de l’antiga fca de gel es impossible que no et toquin , tens la sensació que per allà no passarà .

Comparteixo l'escrit.

Anònim ha dit...

El Sr. Roc Muntaner no pixa fora de test.

Recordar l’existència d'un perill es necessari , recordar que no es el primer cop que es denuncia es convenient, recordar que hi ha algun partit polític que en el seu programa en parla també convé.

No pixa vostè fora de test, més cartes com la seva farien falta per a que es posin les piles els nostres "politics".

Alex'

Anònim ha dit...

Gràcies Alex i gràcies a l'anonim anterior, pensava que aquest tema no interessava a ningú. El blog s'està convertint, o potser aquest és el seu objectiu, en un aparador massa politic. Hi han coses, que també afecten als politics, que ens haurien de tocar més a la vora, i el tema de la seguretat per a mi és prioritari. Aquesta denuncia és molt més greu que l'interès que ha despertat i això és quelcom que ens hauriem de fer mirar com a persones i com a poble. ës sorprenent que mb la quantitat de gent que pasa per aquest indret ningú més en faci ni cas.
Un vianant emprenyat.

Anònim ha dit...

Te molta raó l’últim post, hi ha coses tant o més important que el que fan els nostres politics en el dia a dia, hi ha temes que haurien de fer-nos pensar cap a on va el nostre poble.
La seguretat ( vial en aquest cas), com també l’educació, com el fenomen de l’emigració,la vivenda, la sortida laboral pel joves i un llarg etc.
Estem tant preocupats pel dia a dia , cosa que evidencia que sols pensem amb el nostre problema ( l’hipoteca, el contracte de treball) i deixem pels altres que solucionin les qüestions que ens semblen llunyanes .
Ara en aquest blog només es parla del tema Asland , molt preocupant i em sembla molt bé, però no s’ha d’oblidar que tot forma part del mateix paquet.
Som el producte final de una societat consumista que ens ha portat a ser cada cop més individualistes, tenim els politics que ens mereixem ( no deixen de ser un reflexa de nosaltres) i de seguir igual les coses difícilment podem esperar actituds ètiques i educatives que ens indiquin que això es canviarà a curt termini.
La responsabilitat la tenim nosaltres amb la nostra passivitat, desprès l’Ajuntament que es mou només pel interès dels vots, mai pensa a llarg termini.
Es d’agrair l’escrit del sr. Muntaner ja que en fa reflexionar en prioritats mes urgents.