26 de febr. 2008

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA ANTI-INCINERACIÓ


NO A LA INCINERACIÓ, MONTCADA DIU: NO !Davant del comunicat de premsa emès ahir dia 25 de febrer de 2008 pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, on fa referència a l’autorització ambiental sol.licitada per l’empresa Lafarge, de Montcada i Reixac, i més concretament sobre la incineració en els forns de la mateixa de residus altament perillosos per a la salut, la Plataforma anti-incineració de Montcada i Reixac, volem manifestar el següent:

Què és inacceptable i una dolenta notícia per a Montcada que el Departament de Medi Ambient dela Generalitat de Catalunya, manifesti que "autoritzarà l'ús de combustibles alternatius a les cimenteres".

Què és inacceptable que dita autorització se supediti ara (ja és casualitat, que això es digui en plena campanya electoral) als resultats d’unes proves durant un període de 18 mesos, mesures i controls que qualifiquen de "correctores", resultats que tots ja sabem quins seran.

Per aquesta Plataforma ha quedat prou clar quina és la veritable intenció del Departament de Medi Ambient i Habitatge (el qual s’ha retratat prou bé) i que no és altra que jugar amb un temps, perquè desprès aplicarà allò que des de bon principi tenen clar i decidit: posar en marxa la incineració.

La Plataforma és reitera amb la seva ferma postura contra aquest projecte, postura que ha quedat reflectida en les al.legacions que és van presentar en el seu dia, així com el "manifest" que es va llegir al final de la darrera manifestació del passat 31 de gener.

La Plataforma demana al nostre Ajuntament que es defineixi d’una vegada i deixi de banda les ambigüitats, així com que es pronunciï, com part vinculant, en l’esmentada autorització, amb un informe negatiu sobre l'activitat que la fàbrica cimentera desitja posar en marxa. Informe que estaria en total coherència amb la moció aprovada l’any 1999 i en concordança amb el sentit unànime de la ciutadania de Montcada, posat de manifest i expressat en el carrer el passat mes de gener.

Exigim un respecte per aquest poble, no podem acceptar una altra agressió, i que s’afegiria a les moltes que ja hem suportat fins ara.

Ens reafirmem en el nostre compromís de continuar lluitant per evitar les conseqüències irreparables per a la nostra salut i el nostre medi ambient, si aquest projecte, definitivament, tira endavant i acaben finalment aquests residus perillosos, als forns de la fàbrica Lafarge-Asland.


A Montcada no hi cap més contaminació, tenim tanta que la nostra població pateix importants problemes de salut. Estem cansats de demanar estudis epidemiòlogics, que mai arriben. Veiem com cada dia proliferen al nostre voltant, més casos de càncer, d'al·lèrgies, de bronquitis, d’asma. És rara la família que no pateix alguna d’aquestes malalties.

Que la incineració de residus perillosos a la cimentera Asland, produirà una nova agressió irreversible en la salut del veïnat.

Per últim, manifestar a la Generalitat -com principal responsable del projecte d’incinerar residus- així com al nostre Ajuntament –per la part que li pertoca- que actuïn, siguin conseqüents, i deneguin aquesta autorització, si no ho fan, pensarem que no estan amb aquells que vostès diuen que representen: el poble.
PLATAFORMA ANTI-INCINERACIÓ DE MONTCADA i REIXAC

10 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Aixi estem entretenits un temps.

Es una ajornament indigne.

Mireu com rapidament la Fca Cimentera a fet una nota publica aceptan la proposta de la Generalitat.
Per que serà? No era més logic que s'hagués molestat?
... Fc Baltasar, Lafarge i Cesar Arrizabalaga estan matant aquest poble.
Tot es més senzill del que sembla, es tracte de voluntat , si no es vol no es fa.
Ni normatives europeas ni gaites en vinagre. Sols que l'equip de govern (PSC-CiU) digui NO es suficient, no val l'excusa de que ell no poden ja que si volen ,poden.


Tot esta pactat fa temps, no contaven que l'oposició popular fos tant forta, ara els convé un estirament en les dates.
El pitjor de tot es que els nostres representants politics aceptim aquest joc.
ICV EUA manté com a minim una postura digna.
Els altres PSC i CiU , no volen sortir esquitxats ( quines contrapartides hi ha en joc? )
PP i ERC , en contra peró molt poc actius.

El final ens trovarem sols.

Però si mantenim l'unitat i la lluita continua podem guanyar i evitar el mal que en volen fer.

Anònim ha dit...

!LOS "POLITICOS" TANTO LOS DE LA GENERALITAT COMO LOS DE MONTCADA NOS TRATAN DE GILIPOLLAS!.
Ahora nos vendran muy MANSOS a pedirnos el VOTO y despues NOS INCINERARAN A TODOS.
A todos los-as votantes, un voto no es UN CHEQUE EN BLANCO, es un compromiso politico para que defiendan nuestra salud.
!TODOS, TODOS TODOS LOS PARTIDOS POLITICOS QUE ESTAN EN EL PARLAMENT HAN VOTADO POR UNANIMIDAD SI A INCINERARNOS A TODOS-AS.
Por eso estan mareando la perdiz en este tema, SE LES ESTA VIENDO EL PLUMERO A TODOS.
Y creo firmemente que el pueblo no es GILIPOLLAS y sabrá reaccionar, como siempre lo ha echo.

Anònim ha dit...

EL PAIS
Aplazada la quema de lodos en las cementeras catalanas
EL PAÍS - Barcelona - 26/02/2008

El Gobierno catalán está convencido de la bondad de quemar lodos en las cementeras, pero ayer decidió aplazar el inicio del proceso hasta que las instalaciones dispongan de las medidas medioambientales suficientes. Las cementeras de Sant Feliu de Llobregat y Montcada i Reixac disponen ahora de un plazo de 18 meses para adaptarse y poder utilizar este combustible, procedente de lodos secos de las depuradoras urbanas, en lugar de derivados del petróleo.
El consejero de Medio Ambiente, Francesc Baltasar, se reunió ayer con César Arrizabalaga y Juan Antonio Vázquez, alcaldes de Montcada y Sant Feliu, respectivamente, para explicar la decisión y ofrecerles la formación de comisiones participativas en el proceso. Medio Ambiente sostiene que el empleo de lodos ayuda a reducir las consecuencias del efecto invernadero.

Hay que joderse las filigranas y el compadreo que llegan a hacer “nuestros “ politicos cuando existe conciencia en la calle y los pueblos se movilizan.
Las de mentiras que nos llegan a contar ESTOS TRES MOSQUETEROS (que según ellos somos unos ignorantes, no nos creemos sus mentiras y por ello actuamos de mala fe y engañando a la ciudadania.
¡GRACIAS, MUCHAS GRACIAS! A los TRES MOSQUETROS, por concedernos 18 meses mas de VIDA.
¡!!!UN VOTO POR 18 MESES DE VIDA!!!!!

Anònim ha dit...

TODOS LOS CONTROLES QUE QUERAIS,

PERO AQUÍ

!!!NO INCINERAIS!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Nos estan engañando. Los politicos locales, principalmente el equipo de gobierno, no son transparentes, son grises y opacos. Esconden detras de esta operación unos oscuros intereses. No podemos permitir que jueguen con nuestra salud. Ayer aire fresco, hoy aires pútridos.
Quieren mantenerse en las poltronas y subsidiariamente llenan, aún más, sus bolsillos. Ceder a las áreas metropolitanas y a los departamentos de la Generalitat siempre benefician a estos, no a los vecinos. Nos estan vendiendo la moto.
DESPIERTA PUEBLO¡¡¡


Kalikatres

Anònim ha dit...

NO PUC CREURE JA AMB ELS POLTICS
HAIG DE CREURE AMB UNA NOVA CANDIDATURA, SENSE BANDERA, SENSE COLORS, SENSE CÚPULES. UNA CANDIDATURA BLANCA.
UNA CANDIDATURA VEÏNAL, SENSE POLITICOS, HOMES I DONES HONESTES QUE DEFENSIN ELS LEGITIMS DRETS DEL VEÏNAT.
PROU D'ABUSOS¡ PROU DE JUGAR AMB LA MANSA POBLACIÓ, PROU¡
CAL ORGANITZAR-SE, CAL MOVILITZAR-SE I CAMINAR ENVERS LA NOSTRA BLANCA CANDIDATURA.

Manel

Anònim ha dit...

Es una autentica presa de pel, tot apunta que aquesta mesura s'ha fet per calmar a la gent.
La decisió s'ajorna però el fet que el Departament de Medi Ambient anuncii que "autoritzarà" es sintomatic que tot està lligat i bent lligat .
Estic preocupat i més quan escoltes el que diuen els alcaldes de cada població, son tots dos massa comprensius amb la Generalitat en lloc de plantar cara i fer un pas endavant.
Salvant les distancies em recorda el tema de l'Otan " de entrada NO" i tot sabem com va acavar .
Cesar va dir ahir a Montcada Radio que ell està amb la reclamació de la gent i que en la decissió de la Generalitat no li van deixar dir rés. Voldria escoltar de la seva boca una declaració ferma en contra que digués : A MONTCADA NO DEIXEREM QUE ES TORNI A INCINERAR,NO CAL QUE VINGUIN A FER PROVES, NO VOLEM SER CONILLETS D'INDIES.

Anònim ha dit...

Sr alcalde, lo que debe hacer Ud. es plantarles cara a la Generalitat, y decirles que en Montcada, no se quemarán lodos ni sustancias que contaminen a los ciudadanos de mi pueblo.
y ademas, exigir a la cementera,tome todaslas medidas posibles para que en la fabricación de cementos deje de tirar polvo sobre la ciudad.
Con esta actitud, el pueblo de Montcada y sus ciudadanos sera tu ejercito para defender los derechos de los habitantes, que es ni mas ni menos: El derecho ha respirar aire limpio.
no lo olvide Sr Alcade que esta en el camino equivocado, rectificar es de sabios.

Un ciudadano en fermo

mafalda ha dit...

Hay veces que pienso que nos faltan dos cosas(entre otras muchas posiblemente) una es falta evidente de visión política, la otra poner los ovarios y o los ous encima de la mesa.

esta claro que en la reunión del Conseller con los Alcaldes, de mutuo acuerdo plantearon una estrategia para ganar tiempo, si no porqué no plantaron cara.

está claro que Montcada debe rechazar de plano las comisiones de seguimiento porque entrar en ellas es entrar en el redil, que es su objetivo.

está claro que lo conseguiremos, pero lo conseguiremos luchando vecinos y vecinas encabezados por la Plataforma junto a aquellos que no sólo se han pronunciado de una manera clara ( ICV-EUiA) si no también forzando a aquellos que aunque se han pronunciado en contra mantienen una actitud absolutamente pasiva (PP y ERC) Del PSCésar y su indigno lameculos CIU-Maresma no vale la pena ni hablar estos sólo se sumaran cuando no les quede mas remedio.

Por último

Está claro que el Vasco no se va ha enfrentar a la Generalitat que es el Primer responsable de la situación porque eso significaría molestar a sus jefes los mismos a los que está tratando de ganarse con su docilidad, para que le aseguren un chollo fuera de Montcada a modo de premio por la obediencia.

No seamos ingenuas/os.

los experimentos se hacen con gaseosa no con la salud de las personas.

Vladimir Ilich Uliánov ha dit...

Fets, no paraules! L'única camí que ens queda és la mobilització i la concienciació.
No permetrem que juguin amb la nostra salut!

Cap agressió sense resposta.