3 de febr. 2008

DESPESES DELS CÀRRECS ELECTES.


En un ple municipal d’un ajuntament del Vallès Oriental, a proposta d’un grup municipal (CUP), es va aprovar per unanimitat la realització i la publicació de les despeses de tots els regidors, regidores i grups municipals pel que fa a dietes, telèfons mòbils, locomoció i tasques de representació, amb l’objectiu de dotar de més transparència les finances del consistori. Aquesta informació es publicarà semestralment i també estarà disponible al web municipal.

Dit i fet, en el número de "L’Informatiu" del mes de febrer de 2008, d'aquest municipi, apareix amb detall, aquesta informació; una columna amb les dades de despeses des de gener a juny de 2007 i una altra de juliol a desembre de 2007.

Aquest exemple de transparència democràtica, convida per fer-ne una bona reflexió... fins on arriben uns -molt pocs ajuntaments ho fan- i uns altres que continuen i amaguen allò que hauria de ser tan transparent com tenir butxaques de cristall. Si els sous dels nostres edils són ja prou elevats, segons la nostra opinió, cal afegir altres despeses com allò que uns altres han estat capaços de fer, publicar les seves despeses de telèfon, locomoció, dietes i assistència als òrgans de govern, etc.

Montcada Confidencial que ja va tenir la iniciativa de "penjar" alguns dels sous de determinats polítics, voldria ara, saber la vostra opinió a través d’una senzila enquesta que presentem i que convidem a tothom, perquè deixeu constància del vostre vot.
El format d’aquesta enquesta que us proposem la trobaràs a la banda esquerra d’aquestes pàgines.

Moltes gràcies per la vostra atenció i col.laboració.

Montcada Confidencial

4 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Por higiene democrática todo el pueblo debería saber como están sus cuentas. Es tan fácil como colgar la contabilidad en la web del Ajuntament cada cierre trimestral.

Es tan dificil Sr. Maresma ?. Es cuestión de confidenciabiliad ?
Qué opina el Interventor ? Y el Secretario del Ajuntament ? Y el Director General ? ......

Con el coste de todos los medios informáticos instalados en el Ajuntament, algún rendimiento habrá que sacarles, no ?

No será Sr. Maresma, inventor de los presupuestos dinámicos, que las desviaciones en los mismos son impresentables ?

Desde cuándo Sr. Maresma, no presenta las contabilidades públicas al Tribunal de Comptes ?

Sr. Maresma, estamos a 4 de Febrero, cuándo cerrará a su conveniencia contablemente el año 2007 ? Son aquelles petites coses ..... Cuándo sabremos lo que realmente, y en qué conceptos, han ingresado y han gastado nuestras arcas municipales. (Ajuntament y empresas asociadas) ? Para cuándo Sr. Maresma, con todos los medios informáticos de que dispone, para cuándo ?

Anònim ha dit...

Crec que iniciàtives com aquesta reforçaria la credibilitat -que no tenen- dels polítics, principalment els governs locals, que estèn més a prop de la ciutadania.
Jo ja he votat.

PASCUAL

Anònim ha dit...

Caldria dir també que tots els sous dels regidors de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) van a parar a entitats i associacions del poble, els locals resten a
disposició de les entitats que així ho sol·licitin, les seves assemblees són obertes i qualsevol veí pot anar i dir la seva...apropen la política als ciutadans.
Aquestes candidatures apareixen a partir d'un treball al teixit associatiu, demostrant que hi ha una altre manera de fer les coses. Tot aquest treball no és possible sense una estima a la vila i als seus ciutadans, i quan arriben a l'Ajuntament continuen amb la mateixa filosofia: treballar pel bé del poble. Molt haurien d'aprendre aquests que és dediquen professionalment a la política, per omplir-se les butxaques i/o
promocionar-se personalment.
Aquests que s'amaguen són els que tenen quelcom a amagar.

L'Assemblea de Joves de Montcada i Reixac continuarà treballant per aconseguir una altre manera de fer política, com existeix a molts altres pobles del Vallés: Sabadell, Cerdanyola, Ripollet, Cardedeu, Sant Celoni.
La transparència s'ha substituït per foscor.

Anònim ha dit...

la CUP té unes idees i un programa molt clar, un objectiu viable i una finalitat òbvia i necessària on els protagonistes i els actors són els ciutadans/es de la vila, poble o ciutat on es treballa. Saben amb fermesa que els canvis no es fan ni des de la cadira ni des del carrer al 100%, per això potencien el treball en xarxa i ofereixen totes les facilitats perquè el moviment associatiu tingui vot, tingui activitat i segueixi viu ja que un poble que viu és aquell que resisteix.

D'altra banda dir que en unes publicacions anteriors de la VEU, tot i que no es va anunciar el cost de les factures del regidors i l'alcalde, s'anunciava que tindrien un límit (segons el seu càrrec) menys l'alcalde que seria il·limitat.