30 de març 2007

Llegit a: http://euiamontcada.blogspot.com "ALTERNATIVA JOVE"

El plè del mes de Març s'ha tornat a veure esquitxat per una nova polèmica. La policía municipal va rebre l'ordre d'impedir l'accés de públic al plè amb l'excusa de que l'aforament restava complet.

La coordinadora local d'EUiA, Alba de Lamo, i el coordinador local d'AJ, Òscar Gil, van intentar accedir al plè a les 20 hores quan la policia municipal els hi va impedir. L'excusa oficial va ser que l'aforament estaba complet, encara que ens consta que la sala de plens estaba molt lluny d'estar plena, i que podia perfectament acollir l'entrada de molts veïns més de Montcada. Ens consta també que no va entrar cap persona entre les 19:00 i les 20:00 a la sala de plens... que gent va omplir la sala de plens? Que està passant al nostre poble? Qui dóna aquestes ordres antidemocràtiques a la policía municipal?

En aquest plè s'havia d'aprovar la liquidació dels pressupostos... es que no volen que els veïns s'assabentin d'alguna cosa relacionada amb aquesta liquidació? De que té por el nostre alcalde?

Desde Alternativa Jove de Montcada pensem que el fet que s'ha produït en aquest plè va en contra de tota idea de sana democràcia, allunya encara més al govern municipal del poble i demostra que el nostre alcalde té por dels seus veïns.

Alternativa Jove demana un canvi de formes al govern de Montcada, la transparència només perjudica a aquell que té coses que cal amagar.

Alternativa Jove - Joves d'EUiA

Montcada 29 de març de 2007

17 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

De la liquidació de pressupostos es donava compte, no s'aprovava.
Per altre banda, la sala de plens estava plena a les 20h, ho sé perquè jo hi era.
A l'Alternativa Jove caldria dir-li que està molt bé que es mobilitzin, però ho hauríeu d' haver fet una mica abans, igual que als companys d'EUiA.
Comencem a fer propostes, que no he vist cap programa electoral encara i volem saber que ens proposeu per canviar la situació que estem vivint!

Anònim ha dit...

i les afirmacions del company anterior son certes, qué punts del dia eren tant importants perque estigués plena la sala tant aviat?.

Vull dir, hi ha la sospita de que estigués plena la sala per simpatitzants del govern que evitesin possibles visites incómodes al govern local.
Pot ser, no es veritat, però trobo que hi ha molta crispació i radicalisme per totes bandes.
M'agradaria equivocarme.

Anònim ha dit...

Aquesta visió que estava ple, es totalment subjectiva, jo puc dir que hi era la meitat de l'aforament, qui té raó ?.

Hi la que te raó es la Llei, i com veig que vostè te molt bon ull clínic, est pot mirar el Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d'Abril del Text Refós de la Llei Municipal i de Regim Local de Catalunya, el seu Art.156.1 diu textualment.:

"Les sessions del Ple de les Corporacions Locals son PUBLIQUES......

Hi tenen ha dir alguna cosa totes les forces polítiques d'aquest municipi, sobre la prohibició per part de la Policia Local per assistir al Ple, quan la Llei es clara i taxativa al respecte ??

Des de aquest fòrum demano un pronunciament sobre aquesta situació, que a la meva forma d'entendre es molt, però que molt greu, dons vulnera els meus drets com a ciutadà, al prohibir-me l’accés a les sessions del Ple Municipal, quan la tinc garantida per Llei.

Anònim ha dit...

No estem parlant de si és públic, que si ho diu la Llei, així és!
Lo que dic és que la sala, objectivament, era plena, totes les cadires estaven ocupades.
Però crec que la discusió no ha d'anar per aquí, sinó que hem de començar a fer campanya i fer propostes, i encara els companys d'EUiA i d'ICV no han dit "esta boca es mía"...i queden 58 dies.

Anònim ha dit...

Cuando se quiere, cuando las cosas va de aplaudir, se deja entrar a tope y con multitud de gente de pie, los plenos de investidura es un buen ejemplo, no hace falta que nadie ponga objeciones en la puerta, pasen señores pasen .
Pero cuando la cosa va en sentido contrario, que se prevé alguna protesta, se aplica , con la guardia urbana en plan "duro" la restriccion en la entrada, que curiosamente ya se han colado los militantes "cesaristas" antes y si llega tarde alguno tambien pasa ( ayer pasó).Digo cesaristas no socialistas expresamente, lo siento por que tengo amigos entre ellos. Que falta de tacto y que concepto de la libertat.
Esta es la verdad de lo que pasó ayer, se trataba de 4 o 5 personas más que no eran de la cuerda, es una verguenza o venganza .
La grandeza se mide cuando se piensa en no perjudicar al más debil a sabiendas que a veces te molesta. Aplicar la ley a su medida es decir muy poco de un buen gobernante.

Suerte Sr. Cesar, la va a necesitar.

Anònim ha dit...

Perdoni, però en recorda tant al PP, quan la guerra de Irak. Preguntessis el que preguntessis, sempre la mateixa resposta,….. “Es que mirenme y creanme en Irak hay armas de destrucción masiva”. A pinyó fix ……… com l’Acebes i el Zaplana …..

Escolti, “Han conculcat un dret ciutadà”,. I no més faltaria que a sobre vulgui tenir raó.
Es igual si esta ple o vuit …… Hableme de programa ….. que el que es mes important, no parlem de això que ara no toca ...

Això ja ho feia servir en Goebbels ….

Vull que tots els que formen el Ple Municipal, es pronunciïn sobre aquest incident, ja que haurien de conèixer les Lleis. Per que si no es així, valguem Deu a mans de qui estem !!!

No voldria que est vanalitzés ni que est frivolitzés sobre aquest tema. Es molt greu el que ha passat.

SENYOR ESTEM EN UNA DEMOCRACIA !!!! O NO ??

Anònim ha dit...

Jo tambe vaig estar al ple, i en la sala que si estaba plena, no havia cap cadira sense ocupar, entre tots els que estavem , havia com a minim una companya de la EUIA que pot corrobarar que totes les cadires estaven ocupades, li podeu preguntar a la vostre companya Mercedes Lopez de Terra Nostra que estava acompanyada per algun vei mes de la zona 21 que desconec si son o no de l´EUiA, per tant si arriven a temps deixen entrar a qualsevol vei que volgui, sigui del partit que sigui.

Mateu (Montcada-Nova)

Anònim ha dit...

El tema dels plens ja fa pudor, semblar ser que que tenen por dels veïns; doncs, que retransmitin els plens per Montcada Radio, no? I d'aquesta manera els polítics poden estar tranquils de que cap habitant de "las bajas esferas" pugui escoltar i interaccionar amb els seus representants a l'administració municipal.

Linx opina: Fa falta alguna cosa més que endeutar aquest poble i fer viatjes per tenir un bon balanç al final d'una legislatura. Jo crec, que la situació política al municipi és un polvorí. No puc veure tanta "cara dura ni tanta carta blanca" als temes de ZONA 21 (ANY 1999 INFANTERIA DE CESAR), i avuí?...... a CAN CUIÀS (ACCÈS DIGNE!! ESTACIONAMENTS!! MERCAT DE CAN CUIÀS!!) a BIFURCACIÓ (PLANTEJAMENTS 0 - MILLORES 0) SOTERRAMENT TOTAL (.....AL SOL QUE MÁS CALIENTA..SI SENYOR ZAPATERO..) MONTCADA AQUA (SENYORS, S'HA DE MANTENIR EN BON ESTAT) ECOPARC, "LA TASA DE LA BASURA", ASLAND, i un llarg ETC. I després s'ha de verure tanta prepotència per part de l'equip de govern, cosa que dins dels mateixos partits governants hi ha gent que creu que s'ha de baixar a la realitat i deixar la Xina i la France per un altre dia, que ja tenim prou.

Linx informació.

Anònim ha dit...

La imatge que han penjat del ple del 1999 parla per si mateixa. On està el criteri d'aforament màxim? depen del dia? depen de l'ordre del dia? I com aquesta foto hi ha moltes més i m'agradaría tenir temps per localitzar algunes més impactants i tot. Us asseguro que les 4 persones que voliem entrar hi cabiem, tot i que potser hauriem d'haver-nos quedats drets al final de la sala, però som joves i podriem haver-ho aguantat bé.

Alba de Lamo

Anònim ha dit...

Cadires? Sempre s'ha deixat entrar a tothom que ha volgut al plè!!! Recordo que casi sempre ha hagut gent de peu i això no vol dir que estigui l'aforament complet. Per aplaudir al alcalde, als seus plens de glòria l'aforament es il·limitat pero quan les coses van MALAMENT l'aforament es redueix dràsticament!

El Cèsar s'ha tornat boig i no creu en la democràcia REAL.

Anònim ha dit...

Ya es hora que en edificios públicos se garantice la seguridad de la gente , no hay un aforo? pues que se sepa y se haga público y cuando este lleno, se ponga el letrero de completo ó agotadas las localidades.

Imagino se cumplen las leyes y si se sobrepasa en aforo habrá que evitarlo para no tenr incidencias graves.

Evidentemente no a no dejar entrar sin más ( si este fuere el caso).

Sería conveniente hacer los plenos en otros barrios del municipio, de una manera itinirante , para facilitar la presencia de gente y que puedan comprobar cómo es el funcionamiento de los plenos.

Leo en este último número de La Veu , que se ha inaugurado el PAC (Punt d' Atenció Ciutadana )en Can Cuiàs , ojalá no sea una excepción y llegue a otros barrios.

Descentralizar es necesario, acercar más la administración al ciudadano,crear la figura del regidor de barrio,etc.

Acción

Anònim ha dit...

El tema dels plens ja fa pudor, semblar ser que que tenen por dels veïns; doncs, que retransmitin els plens per Montcada Radio, no? I d'aquesta manera els polítics poden estar tranquils de que cap habitant de "las bajas esferas" pugui escoltar i interaccionar amb els seus representants a l'administració municipal.

Linx opina: Fa falta alguna cosa més que endeutar aquest poble i fer viatjes per tenir un bon balanç al final d'una legislatura. Jo crec, que la situació política al municipi és un polvorí. No puc veure tanta "cara dura ni tanta carta blanca" als temes de ZONA 21 (ANY 1999 INFANTERIA DE CESAR), i avuí?...... a CAN CUIÀS (ACCÈS DIGNE!! ESTACIONAMENTS!! MERCAT DE CAN CUIÀS!!) a BIFURCACIÓ (PLANTEJAMENTS 0 - MILLORES 0) SOTERRAMENT TOTAL (.....AL SOL QUE MÁS CALIENTA..SI SENYOR ZAPATERO..) MONTCADA AQUA (SENYORS, S'HA DE MANTENIR EN BON ESTAT) ECOPARC, "LA TASA DE LA BASURA", ASLAND, i un llarg ETC. I després s'ha de verure tanta prepotència per part de l'equip de govern, cosa que dins dels mateixos partits governants hi ha gent que creu que s'ha de baixar a la realitat i deixar la Xina i la France per un altre dia, que ja tenim prou.

Linx informació.

Anònim ha dit...

Sr. Accion : Eso de que se garantize la seguridad y no dejar entrar sin mas, puede ser muy loable, pero ...

¿porque esta repentina virtud de protegernos ha entrado de golpe?.
¿ Es por que hay 2 manifestaciones seguidas?

Supongo buena intención en sus palabras, aunque por el edificio no es, ya que es nuevo , entonces ¿será por protegernos de los vecinos? . Le hago saber y me parece( perdón , lo intuyo) que Vd conoce la historia de este pueblo y que yo sepa , tengo buena memoria, desde 1979 se han celebrado más de 300 plenos en este edificio y nunca , nunca se ha prohibido la entrada. Las personas que asisten son casi siempre las mismas, excepcionalmente hay pequeños aumentos en casos puntuales pero en general nunca han originado problemas y mucho menos graves.
¿ Me pregunto porque ahora le entra al Sr. Alcalde el actuar de esta forma?

J. Diaz ( Valentine)

Anònim ha dit...

No conocia a estos de AJ, a ver que van haciendo mas adelante. Supongo y espero un soplo de aire fresco a la politica local por parte de EUiA, ni me gusta ERC local y menos el PP. Yo solo veo EUiA como alternativa real al César. Lástima de IC.

Anònim ha dit...

Aquesta forma d'entendre i aplicar les lleis, els reglaments, etc , es una mostra molt clara de prepotencia.
Si m'ajuda, maniga ampla, si em perjudica , s'aplica el reglament restrictivament.

Senyors de la majoria del govern: Montcada es un poble petit, quasi tots en coneixem.
Disposan d'una majoria 18-3, que esta passant per arrivar al punt de tallar llibertats?.
De que tenen por? Veure la cara de la Policia Local justificant l'ordre rebuda, es molt significatiu .
Conculcar drets ciutadans amb la excusa de la seguretat, s'ha d'anunciar molt abans i ben raonat , si no es fa , com es el cas del dijous no deixa de ser una "Alcaldada" més .

Un observador

Anònim ha dit...

Respuesta para Acción.:

Nos estamos refiriendo a un concierto de Estopa ? Nos estamos refiriendo a una conferencia de Jordi Pujol/Felipe González/José Bono/ ?? Nos estamos refiriendo a los desnudos de Elsa Pataki ?

Seamos serios .....

Nos referimos al PLENO MUNICIPAL, donde tenemos el DERECHO de asistir.

He quedado atónito, con la explicación de la seguridad en los edificios públicos. A qué seguridad se refiere ?. En los edificios públicos, le explico por si no lo sabe, la seguridad consiste en pasar por un arco detector de metales, y el bolso por una pantalla, y en un cajoncito depositas el teléfono móvil y cualquier objeto metálico ...

Me está Usted diciendo que al pleno, se puede entrar con pistolas, bates de beisbol, etc...., pero eso sí cuando estén las sillas ocupadas, se cierra. !!

Entonces el aforo depende, si pones las sillas mas juntas o más separadas para que la gente este cómoda, los pasillos más estrechos o más anchos, por si viene gente de gran envergadura ....

De verdad seamos serios ........

Usted mismo se da ha dado cuenta del enorme error cometido, y prueba de ello es que desvia la atención hacia otros puntos, que si descentralización, que si PACaquí, que si PACallá ........

De verdad la seguidad en los edificios públicos funciona de otra manera, no a ojo de buen cubero ....

Salut

Anònim ha dit...

Muchos lagartos tiene este sr. Cesar para llenar los plenos, nunca mejor dicho, plenos, plenos de lagartos y lagartas esperando su raci'on