30 de març 2007

MÉS SOBRE EL PLE MUNICIPAL D'AHIR DIJOUS

Cal, d’entrada, rectificar una informació que vàrem dir. El Sr. Maresma va anunciar que l’Ajuntament havia ingressat 7’5 milions d’euros més dels previstos, no com ho hem dit nosaltres: que era superàvit.

L’informe que va fer el regidor d’Hisenda era sobre la liquidació del pressupost del 2006, en definitiva el “saldo” de la caixa de l’Ajuntament a 31 de desembre del 2006. La quantitat és de més de 5 milions d’euros. Cal dir que aquesta xifra sorprèn una mica, no dubten de la seva existència, però si de les casualitats. Per nosaltres aquí hi ha quelcom més, ens referim a què 3 mesos abans en un informe que el mateix regidor va presentar no es detectava aquesta tendència, ni de bon tros, això vol dir que aquests ingressos s’han produït els últims dies de l’any? . La desviació en positiu de la previsió feta a la realitat és extraordinària, per exemple en l’IBI quasi un 150% més, en les plusvàlues de 0.9 pressupostat a 4’3 milions ingressats, en llicencies d’obres de 1 milió a 2’5 ingressats, etc. Per cert, en bona part tot és producte del moviment impressionat que s’ha produït per la construcció (immobiliàries), es diu que hi ha detectades més de 1700 operacions d’aquest tipus (compravenda de terrenys, pisos, etc). A finals del 2005 quan es prepara el pressupost de l'any següent, era bastant previsible, creiem nosaltres, aquests ingressos, no? , com a mínim una bona part d’ells? . És difícil de fer creure que tot ha passat en pocs dies, no? És que s’ha produït un miracle? . Aquest “mannà” que sembla ha caigut del cel transformat en totxo era més que possible, no? Les plusvàlues de la Valentine, i moltes altres, eren cantades, oí? Com ho era també la revisió del cadastre, etc. Per nosaltres, si els ingressos es pronostiquen baixos (per allò de la cautela) i desprès resulta que son alts, sempre es pot dir i justificar, que en part és degut a la bona gestió.

Nosaltres donem la nostra i particular versió del fet; és una especulació (som malpensats), que pot ser no certa, repetim, és una especulació que formulen amb preguntes:

No serà que algú guarda informació (la informació es poder) i la fa servir políticament quan l’interessa? I ara és el moment adequat, amb les eleccions a la vora, no?

No serà que alguns partits de la coalició de govern en realitat no es refien uns dels altres? Exemple: tu tens Urbanisme i més coses, però la Hisenda es meva, tu marques el ritme en un lloc i jo en un altre. Jo dic que es pot recuperar La Cerveseria (ho demostro en números) i tu dius que no. Tu vols ser Alcalde, però jo també. Si t’aviso que anem bé de “ peles”, tu t’ho poliràs en poc temps i jo tindré que “apechugar con el muerto”, etc, etc

Insistim és una especulació, però… si resulta que no és tanta l'especulació?...

Què us sembla com està el pati actualment? .. Només cal mirar les cares de satisfacció que públicament mostren aquests, durant aquestes darreres dies.

Bé, en tot cas, caldrà aprofitar aquest bon moment econòmic, que ens han dit, per pagar més ràpid algun que un altre proveïdor, atès que fa temps que esperen i desesperen per cobrar. Es pot amortitzar algun que altre crèdit (de tot tipus, renting, etc) que s’ha demanat a mig termini, així estalviaríem interessos, i perquè no, rebaixar, amortitzant, part del crèdit “hipotecari “ a llarg termini de la Biblioteca/Auditori i 80.000 coses més (reclamacions veïnals, etc) que poden ser molt útils abans de pagar interessos als bancs.

Ah! i no oblidem, que a part dels ingressos extraordinaris (res més passa un cop) el mannà del món del totxo també s’acabarà.



6 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Jo soc un jubilat de Masrampinyo que volta por tot Montcada i aquesta tarde he estat a la inauguracio de l´escola bresol Mitja Costa de Terra Nostra, que per cert esta molt be, i he vist a un grup de veins de la zona 21 (conec el seu problema)que han estat fent soroll i portaven una pancarta que per cert tenia una errada en el seu text, jo despres de veure aquest migdia l´avis de concentracio davant del col-legi Mitja Costa a les 17,00h,he pensat que estarian un gran numero dels afectats i realment al inici de la protesta eran uns 10 veins despres han vingut un 10 o 12 mes que realment crec que era una molt petita representacio dels afectats, veins de la zona 21 a part que penso que avui era una festa per als nens i no ha estat be el que heu fet, crec que heu de unirvos perque despres de veure ahir el ple, que es va dir que asistiria una gran representacio dels afectats i crec que no havia ni 10 persones i la concentracio d´avui, heu de pensar que la gran majoria dels veins afectats no volen seguir per aquest cami de movilitzacions ,les dos que heu fet no han tingut masa exit, ja que si tant sols aneu tant pocs no arrivareu en lloc,ja que per el que sembla la gran majoria estan per la via del acord per mitjans de les reunions amb l´ajuntament, que segons hem consta ja han tingut alguna trobada amb el mateix alcalde.


Tomas (Masrampinyo)

Anònim ha dit...

Ara, en Guillem se'ns ha fet gran.
Bona nit Guillem, un gotet de llet, la pastilla de les 11 i al llitet que demà serà un altre dia d'especulació.

Anònim ha dit...

peró com poden dir que hi ha diners si en el mateix ple s'aprova una operació tresoreria per 2 milions d'euros per cobrir nomines i pagaments

els números presentats no son creibles

el mes probable es que tinguem un deute a llarg termini de més de 10 milions d'euros 1/3 del nostre pressupost, qualssevol a casa seva sap que no pot endeutar-se ni en un euro més.

Estamos hasta las cejas

Anònim ha dit...

Sobre las cuentas del Municipio no podemos hacer especulaciones y entiendo que no es positivo hacerlas. Para mi hay tres cuestiones importantes.:

1.- CUESTION TECNICA.

Quiero entender que el cierre del año 2006, ha sido auditado externamente y habrá un informe por parte de la Auditoría, o no ?. Sr. Maresma. Al igual como con Montcada Optima, S.A. y las demás empresas municipales.
Y además ratificadas y conformadas por el Interventor Municipal.

2.- CUESTION POLITICA.-

La oposición debería tener estos informes técnicos, reseñados anteriormente. Y si no es así, quiero entender que tanto ERC, como el PP, saben lo que tienen que hacer. O no? Sras. Aguilar y García.

3.- CUESTION DE PUBLICIDAD

La transparencia en el ejercicio de la gestión pública es el principio que rige toda actividad pública y política.

Es por tanto necesario, la publicación de las mismas, al igual que se hace con todos los logros que se han conseguido para este Municipio, en comunicaciones de gran calidad repartida por todos los domicilios.

Anònim ha dit...

Comentario escuchado de Carlos Guijarro ( PSC) :

Hombre, es natural hacer los ingresos presupostarios a la baja, con eso evitamos que nos entren tentaciones de gastar locamente.

No son textualmente sus palabras exactas , pero si el sentido que queria darle a las mismas.

Me dió la impresion del que ve a un jugador que se hace trampas en el solitario.

Juanjo

Anònim ha dit...

No entiendo de leyes , no entiendo que se puede hacer con este dinero de mas.
Pero si resulta que tenemos 5 millones Euros que no se pensaba , ¿que hacemos con ellos?
Me dicen que solo pueden ir a inversion y no se que más rollos, ya que al final me pierdo.
Si es eso, ya tengo una solucion para que la gente pueda cobrar las facturas pendientes, se invierte todo en una partida que se titule : Inversion prevista para que todos cobren al dia.
El sentido comun dice que si estas endeudado y recibes algun ingreso extra , es logico que lo aproveches para liquidar las trampillas y quedarte mas tranquilo.

No entiendo nada de nada, si es cierto lo que dice un comentarista anonimo, denunciando que se ha pedido un credito para pagar las nominas del personal Ayuntamiento .
Seria muy bueno que el gobierno se explicase en un lenguaje que se entienda.

Antonio Jimenez.