5 de març 2007

UNA ENQUESTA AMB "SOBRE SORPRESA"...¡¡¡

ENQUESTA

Montcada Confidencial ha tingut accés a una enquesta que s’està realitzant sobre les properes eleccions locals, i que sortirà publicada a mitjans del mes de març.

Segons les consultes efectuades fins ara, es manté un accentuat desencís en molts votants que no tenen clar si aniran o no a la cita electoral
el proper 27 de maig. És una situació molt semblant, a la que es va produir a les darreres eleccions autonòmiques del mes de novembre del 2006. Encara avui, persisteix el record de les ultimes eleccions, en molt bona part de les persones enquestades.

La participació prevista a la Comarca del Vallès Occidental seria d'un 51/52 % del cens que representaria quasi 6 punts menys que l’any 2003 a Montcada. També destaca un augment del vot en blanc que pujarà fins un 2.5%.

La mostra comarcal confirma a trets generals, el manteniment de vots al PP (fidelitat absoluta).

ERC, que ja va experimentar en les eleccions autonòmiques la compensació d'alguna pèrdua, gràcies als vots dels nous votants (joves), no experimenta
masses canvis amb relació a l’actual mostra de l’enquesta.

CíU, recupera una part dels votants que s'havien decantat a ERC en les ultimes eleccions locals i nacionals.

IC/EUíA confirma, també, un lleuger augment i una tendència a continuar pujant, si es confirma el desencís en el vot socialista.

El PSC, que és la força dominant a la Comarca, es troba altre cop, com va passar en les autonòmiques, que una part dels que declaren haver votat socialista en les ultimes eleccions municipals estan dubtant ara a qui votar (quasi un 35%), plantegen, doncs, si fer-ho principalment a IC/EUíA, o a una altra candidatura, o bé decantar-se per l'abstenció o el vot en blanc. És el mateix cas que passa al Baix Llobregat i el Barcelonès

A Montcada, els 91 enquestats dels 150 (1) que està previst trucar telefònicament, han proporcionat el següent resultat, desprès d'adjudicar el vot directe més els que tenen la intenció declarada de votar per afinitat, seria, de fer-se ara les eleccions, aquests:

PSC : 39 % ... 8/9 regidors
CiU: 21,% ..... 4/5 "
IC/EuA 17%.. 3/4 "

PP ...... 11%.. 2/3 "
ERC ... 9,5 % 2 "

Blanc 2.5%


En resum, el PSC continua sent la força política més votada en aquesta Comarca, però si es confirma la tendència a l'abstenció que afecta principalment, en major grau als socialistes a 3 mesos de les eleccions, és dibuixa un panorama que obre totes les possibilitats de governar els Ajuntaments, els pactes múltiples seran obligats en la majoria de municipis.

Cal afegir que la candidatura Ciutadans-Partido de la Ciudadania només han anunciat la seva presentació a les eleccions locals, a Ripollet i en propers dies possiblement a Cerdanyola. Aquesta candidatura va treure a la comarca 12.000 vots en les eleccions al Parlament de Catalunya de l'any 2006. També cal destacar que les candidatures independents no queden reflectides ja que només s'ha fet pública la candidatura de Ripollet COP-CPR que obtindria un resultat de 3 regidors. Aquesta ciutat és l'únic lloc, junt amb Cerdanyola, de la comarca que els socialistes obtenen millors resultats que l'any 2003.

(1) L'enquesta s'està fen des del 15 de febrer i finalitzarà el proper 9 de març. Aquestes dades son un avançament de la tendència que marca actualment la mostra que fa pocs dies s’ha endegat.

11 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

SI VUELVEN A GANAR LOS DEL PSC DESPUÉS DE TODO LO VISTO Y NO VISTO TENDRÉ QUE CREER EN LA ABDUCCIÓN.

AUNQUE NO CREO QUE TODA MONTCADA SEA TAN COBARDE!...pero... SARNA CON GUSTO NO PICA!

Anònim ha dit...

Yo creo que el PSC de Montcada bajará mucho más que eso, con lo mal que lo hacen y con lo prepotente que es el Alcalde !! mi voto no lo tendrá nunca más este señor Arrizabalaga y como castigo para él votaré al PP !!

Anònim ha dit...

Estic segur de que els grans perdedors en aquestes eleccions seran els del PSC, mentre no tinguin un nou candidat a Montcada no faran res, aquest Arrizabalaga és lo pitjor !!!

Anònim ha dit...

No nos gusta el PSC y el sr.Cesar. Ok!!.
Pues votemos a I.C. o a ERC, o a CiU o a EUA o, ...
Pero, ¿a los ULTRAS del P.P. o Ciutadans?... NUNCA!!!.

¿Nos hemos vuelto unos irresponsables o inmaduros sociales?.

Antes de votar a estos ULTRAS del P.P. o Ciutadans, ¿pq no recordamos sus campañas en sus medios de la COPE, el Mundo, Antena 3 o La Razón, intentando enfrentárnos unos a otros?.
Haciendonos creer que el atentado mas sangriento de España (el 11-M) fue obra de la eta, o el prestige solo fue una fuga con "hilitos de pastilina", o los muertos del Yak 42 fueron enterrados como trozos de carne sin identificar, para mayor indignacion de los familiares, o los centenares de excarcelamientos y acercamientos de presos etarras al pais vasco que aceptó el P.P. cuando gobernaba y, ahora, para reventar cualquier proceso de paz, dicen que españa se rompe por conceder la prisión cautelar de un único etarra después de haber cumplido 20 años de condena, o por no hablar de las campañas continuas contra todo lo que es catalán y el continuo odio subliminal hacia nuestra comunidad (somos los mas independentistas, insolidarios,...),... etc,etc,etc.
No estoy contra ninguna idea o proyecto político. Solo digo que algunos partidos como el P.P. practican unos medios para conseguir sus fines...NAUSEABUNDOS Y NADA DEMOCRÁTICOS.
Si el Cesar y el PSC son sospechosos NADA RECOMENDABLES, los del P.P. son LA POLÍTICA BASURA EN SU MAXIMA EXPRESIÓN.
Porque elegir entre guatemala o guatepeor?.
Pensamos en mejorar con otras opciones. Es mucho mas facil de lo que parece.

Anònim ha dit...

Si recurrimos a los resultados facilitados en la noche electoral por los medios de comunicación y realizados a través de una encuesta a la salida de los colegios electorales ,podemos comprobar que hay diferencias a la hora de realizar el escutrinio real.

La gente no es sincera a la hora de hacer público su voto para la encuesta.

Considero que la encuesta publicada sobre los resultados de las próximas elecciones municipales , no diferirán de mucho a la hora del escrutinio de la noche del 27 de mayo.

A pesar de no estar en le ajo político, ni hablar en nombre de la voz de ningún amo, considero que los ciudadanos debemos de ejercer el derecho y el deber de ir a votar , sea cual sea la opción política , ni el voto que queramos realizar ( el voto en blanco por ejmplo)

Debemos participar en los actos de los paridos , informarnos de sus pogramas ( otra cosa es creernos en según que casos los citados pogramas ), también deberiamos pedir o exijir un compromiso de los políticos hacia el contenido de su pograma.

Estamos a tiempo de aportar ideas o proyectos para que lo puedan incluir en su pograma ,otro medio es utilizar los mediso de comunicación escribiendo cartas ,o por este blog aportando nuestras ideas.

Yo propongo por ahora algunas ideas:

Creación de la plaza del defensor del pueblo local.

Crear una oficina municipal de atención en cada barrio.

Pero sobre todo os pido que ejercais el derecho de votar , nuestro voto es una manera de participar activamente en la política municipal , y si la ciudadania lo prefiere de cambiar las cosas.

Salud .

Opinium

Anònim ha dit...

Cal no tirar les campanes al vol , faltan molts dies, tot pot canviar , en les eleccions locals el factor personal influeix tant o més que el partit al que pertany.
Personalment les majories absolutes no m'agradan, però cal respectar la voluntat popular.
Ara , tothom pot canviar el vot si es creu necessari, es moment de reflexionar i fer balanç del que ha passat.

Criticar si, peró amb respecte.


Seguidor de Montcada Confidencial

Anònim ha dit...

UN ESCLAVO ES EL QUE NO TIENE NI VOZ NI VOTO

Anònim ha dit...

El Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat sembla ser que també confirma la baixa participació en aquest propers comicis locals.
Malgrat que la campanya oficialment no es present als municipis i per tant es molt aviat treure conclusions , totes les dades desde fa setmanes el diu el mateix ,que no s'assumirà la participació de l'any 2003.
Si es confirma , podria canviar en molts pobles la correl.lació de forçes i produir algun que altre canvi el front dels Ajuntaments.

Un becari de psicologia .

LostCitizen ha dit...

Esta vez no vale la desmoralización y el "yo no voto", el, yo no voto, sería ayudar al PSC. Tenemos suficientes problemas en este municipio como para preocuparnos de verdad por los administradores que vamos a tener durante cuatro años.

YO NO VOTO; SERÁ PASOTA pero también irresponsable, pues dejas al azar lo que podría ser a lo que será.

luki

Anònim ha dit...

Todavía sigue ganando el PSC?
No me lo puedo creer... esto qué es el síndrome de Estocolmo?
Hoy P... y mañana Comadre, como diría mi abuelo.
Pero...qué estáis esperando para desengañaros?
Pero... si se han quedado con el culo al aire y todos lo hemos visto...
Esto debe ser que el pueblo de Montcada (algunos) tienen diógenes (por aquello de guardarlo todo)

Los cobardes nunca salen de su miedo! y condenan a otros a vivir acoquinados.

Anònim ha dit...

GANARAN OTRA VEZ?
Un cínico es un hombre que, en cuanto huele a flores, busca una tumba al rededor.