7 de març 2007

Presentació de la llista electoral d'ERC


“Comença la batalla del tallat”

Amb aquestes paraules pronunciades per la Diputada al Parlament Marina Llansana finalitzava l’acte de presentació de la llista electoral a les properes Eleccions Locals. La portaveu d’ERC es referia al “boca-orella” com la millor formula que ha de fer servir Esquerra per comunicar les seves propostes, les dades, va afegir, que disposant els indica que continuaran creixent tant en regidors com alcaldes, concretament, a Montcada, tindran un regidor més.

L’acte celebrat ahir a la Casa de la Vila davant d'una cinquantena de simpatitzants, la majoria dones, va començar amb puntualitat britànica a les 20 h. (el Barça jugava a les 20.45 hores).

Desprès de les intervencions d’Esteve Recasens i Dani Parra (de les J.E.R) va parlar el President de l’Agrupació Local, Jordi Sánchez, en la seva intervenció, molt critica amb l’actual equip de govern de l’Ajuntament, va contraposar la tasca feta com oposició de la seva regidora que ha plantat cara al llarg d’aquest mandat a una majoria ”angoixant, despòtica i prepotent “ que practica una política de subvencions a canvi d’intentar silenciar les associacions, va ser crític també amb la política informativa, etc, etc. Davant d’això ells seguiran igual que ara, estiguin al govern o l’oposició, sempre amb honestedat i il·lusió.

Marta Aguilar, candidata a l’Alcaldia, va començar la seva intervenció amb un símil referim-se als projectes “faraònics” que l’actual govern porta a terme, o va comparar amb el que pot fer una família quan decideix fer obres a la seva vivenda, pot triar marbre de Carrara, jacuzzi, etc, o fer el mateix amb senzillesa i realisme d’acord a la capacitat econòmica que un pot afrontar i així no perjudicar altres necessitats vitals quan faci falta.
L’actual govern a triat el projecte “faraònic” hipotecant el present i futur amb la corresponent manca d’atenció a les petites coses que son tant importants per a tothom, ella, va dir, vol una ciutat no sols per viure sinó per conviure i va remarcar que cal fer altre tipus de política per afrontar els nous reptes, cal un model de ciutat més cívic i sostenible, desprès va llegir els 23 noms de la llista, agraint el suport d'independents en la mateixa, i finalment va expresar el desig de continuar creixent a Montcada i marcant-se l’objectiu de ser alternativa de govern dins de 4 anys.

Comença, doncs, “ la batalla del tallat” .

Nota: L’acte va ser modest, senzill, però molt realista, posant els peus a terra, sent conscients tots els oradors, de la força que ERC té a Montcada en aquests moments, no hi va haver cap concessió a la “galeria” , cap proposta d’aquelles que criden l’atenció, cosa que a vegades s’agraeix.

6 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Desde la Zona 21 de santa maria, queremos agradecer a este partido el sentido crítico ante las injusticias inmobiliarias que ha padecido siempre nuestro municipio.
Nuestra zona ha padecido recientemente una especulación y un agravio comparativo (beneficiando a propietarios de mansiones ilegales)lamentable. Exponemos una vez mas este tipo de "delitos" urbanísticos y que los demás aprendan de nuestra desgracia.
Cada vez es mas famoso ese fenómeno urbanístico deshonesto que castiga a los vecinos honrados de nuestra comunidad.
Se trata de la actuación desvergonzada de individuos que:
1º Compran terrenos a bajo precio en zonas que no se puede construir.
2º Construyen auténticas mansiones ilegalmente (casas de + de 200 mts.2)
3º Crean o se hacen con el control de la Asociación de Vecinos de la zona no urbana para presionar y codearse con el gobierno municipal, para, por fin... CONSEGUIR SU OBJETIVO FINAL:

4º Conseguir que su SU ILEGALIDAD QUEDE IMPUNE y se ahorren la merecida sanción ejemplar y que,
5º Se DISEÑE EL NUEVO PLAN URBANISTICO A LA MEDIDA DE SUS MANSIONES ILEGALES para que sean automáticamente calificadas como urbanas (a cambio de pagar las mismas cuotas que los vecinos honrados ) y, LO PEOR DE TODO:, muchos PROPIETARIOS que RESPETARON la LEY y nunca construyeron en sus terrenos, LES EXPROPIEN AHORA SUS TERRENOS y a un precio por debajo del mercado.

Este fenómeno ¿descaradamente delictivo? lo están padeciendo la mayoria de propietarios honrados de la Zona 21 de santa maria. Ya que ahora , el gobierno del ayuntamiento y la minoria de constructores ilegales de esta Zona 21, quieren aprobar el nuevo Plan urbanístico a la medida de ellos y de una inmobiliaria importante.
No somos todos iguales. Este plan de la Zona 21 se BENEFICIA especialmente a aquellas QUE TIENEN UNA ACTITUD ESPECULATIVA y A AQUELLA MINORIA DE PROPIETARIOS QUE TIENE UN PASADO SOSPECHOSO E ILEGAL.
Los partidos políticos no deberian estar al margen de este tipo de actuaciones que benefician tanto a unos poco y provocan el perjuicio y la ruina a tantos vecinos honrados.
Animo a cualquier partido y asociación del municipio a que tome nota y actue contra este tipo de escándalos.
En su momento fue denunciado por ERC, y aunque no fue suficiente su intensidad, les damos las gracias.

Anònim ha dit...

ERC y si ahora ganais que pasará con los proyectos faraónicos? (la inversión ya está hecha y las deudas por pagar).
Podréis parar los compromisos adquiridos por los Sres. Feudales?
Se llevarán al Asland a otro lugar?
Qué solución tiene la Z-21?
Habrá dinero para emplear en Bifurcació?
La Riera de Sant Cugat será una CARRETERA?
Se podrán anular los compromisos adquiridos por los del PSC?
Nos podeis dar soluciones?
Lo siento no pude ir a la reunión

Anònim ha dit...

Marta Aguilar aparece en la 2a quincena de la Veu de este mes. Sinceramente sus caras no me disgustan, por otra parte, en Montcada que yo sepa no ha habido nunca una Alcaldesa. Nos habla de honestidad y coraje ¡Qué tanto ha faltado siempre en la administración de este municipio!

Vivimos en el siglo veintiuno, no podemos permitirnos el retroceso que estamos experimentando con estos gobiernos (2 últimos).

Nuestras voces han perdido y están perdiendo valor. Nuestra dignidad están tirándola por los suelos mientras ellos (los que gobiernan) se lo pasan bien y ganan mucho más dinero ¿cuándo se hubieran imaginado los supuestos PSC ganar: y por mayoría?
Marta Aguilar, ERC tilda al gobierno del PSC de prepotent i poc democràtico. Nosotros diferimos un poco: prepotentes y nada democráticos.

Anònim ha dit...

Seria bò una declaració de bones intencions sobre tots els problemes importants de montcada.
Problemes especialment escandalosos.
Per exemple?
-Can sant joan: chatarreria/incineradora...
-Can cuyas:
accesos lamentables/+promeses socials incumplides.
-Terra Nostra:
Especulació immobiliaria i amiguisme amb alguns constructors de mansions ilegals en la Zona 21.
-Can vilarò:
El mateix clientilisme amb els especulador i delinquents urbanistics.
-Masrrampinyo:
Edifici desproporcionat d'equipaments en pla d'en coll i especulació diversa de la Rasa i mas duran.
-el frau antiecologiste del ecoparc.
- I tants i tants problemes socials i injustos q patim els ciutadans d'aquest municipi i q aquest blog ens té al corrent en la mesura q pot.
Els partits politics haurieu de ser mes actius i propers als ciutadans, als veins. I els veins deuriem fer un esforç de no caure en la crítica facil i el insult i apostar més per la opinió contrastada i els fets.
Penso q estem patin una época fosca en la qual la democracia està castigada pel mitjans de comunicació més manipuladors i per campanyes q intenten enfrentar als ciutadans per no tenir autentic sentit crític i reivindicatiu.
Abans la política i la reivindicació veinal era important en la vida dels ciutadans d'aquest pais. Ara, en canvi, tothom està "cremat" i desegut amb la política i els politics. I penso q aquesta situación es bona per alguns politics especuladors i negociants. La indiferencia dels veins permet l'impunitat d'aquestos politics indecents. Estem en una degradació política semblant a "una bola de neu". I si no fem res, haurà un moment q no podrem fer res.
Si es veritat q aquest gobern local està beneit per les empreses immobiliaries i especuladores i des de fa temps s'ha oblidat
dels ciutadans del carrer, tindriem de lluitar tots junts i denunciar qualsevol escandol antisocial.
Penso q tindriem q fer un esforç mes important per millorar la nostre realitat. Des del asociacionisme, partits politics o altres tipus de participació ciutadana tindriem q denunciar com la nostra democracia i els nostres recursos estan secuestrats per aquest srs. q han perdut la sensibilitat social en benefici de empreses privades molt importants.
En aquest cas. tindria q dir q aquest partit dels socialistes de catalunya necesiten una reflexió profunda del seu pasat local i una autocrítica mínima.
qualsevol comprensió mes propera a la realitat social veinal i publica que han demostrat fins ara seria benvinguda.
Transparencia, comprensió i respecte pels problemes veinals del carrer en front dels especuladors insaciables i negociants + indecents.
Seria bonic q ara fos temps de mirar per la gent auténtica de montcada.
SRS. D' ERC, ESTEU DISPOSATS A FER DE LA POLÍTICA UN INSTRUMENT A FAVOR DEL CIUTADÀ DEL CARRER. UN INSTRUMENT TRANSPARENT I OBERT?
ANCARA TENIU ILUSIÓ PER LA POLÍTICA PARTICIPATIVA DE VERITAT?
SI LA RESPOSTA ES SÍ I HO DEMOSTREU, TENIU EL VOT DE MOLTS CIUTADANS INDECISOS I DESEGUTS D'ESQUERRES.

Anònim ha dit...

Por qué no nos explica algo los ERC en este bloc?

Qué piensan hacer en cuanto a la contaminación especialmente?

Anònim ha dit...

Salut ERC.
Soc veina del barri Zona 21 de terra nostra i us animo a donar la vostre opinió o posició sobre la modif. del PGM de la Zona 21 de terra nostra.
En ella, la majoria de veins estem molt preocupats si no es prenen correccions importats en aquest Pla urbanistic... serà la ruina per molts veins i veines. Envio un missatge publicat a aquest blog i els convido a que llegeixin la carta de la sra. MIlagros (una veina molt respetable i una histórica del nostre barri sempre marginat).
Estem perden la ilusió en la politica. No es just el psc.

¿En que se ha convertido nuestro barrio?
En UN PARAISO PARA LAS INMOBILIARIAS y LA RUINA PARA LOS VECINOS QUE SÓLO QUEREMOS VIVIR EN PAZ EN NUESTRO BARRIO.Así de claro!.
¿QUIEREN ECHARNOS DE NUESTRO BARRIO?, Pues, NO LO VAN A CONSEGUIR.
ALGUNOS PODEMOS ACEPTAR PAGAR GASTOS URBANÍSTICOS pero,
NUNCA unos gastos de REPARCELACIÓN que PUDIERON EVITAR estos "individuos". Ellos CREARON Y MINTIERON CON ESTE PROYECTO VERGONZOSO.
HAY QUE CORREGIR ALGUNAS INJUSTICIAS DE ESTE JODIDO PROYECTO Y NO PAGAR NI EJECUTAR UNAS EXPROPIACIONES "DRAMÁTICAS" QUE SE PUDIERON EVITAR SI NO HUBIERAN DIVIDIDO NUESTRO BARRIO A LA CONVENIENCIA DE ESTAS INMOBILIARIAS Y PERSONAJES INFLUYENTES.
Se ha perdido algo mas que sensibilidad social. Algunos han perdido la verguenza y criminalizan a todos los que se salen de la "senda del negocio inmobiliario".
Un ejemplo descarado de lo que van a hacer con nuestro barrio está en un ánuncio de la vanguardia. Veanlo. Vean la foto de nuestro barrio y vean como arrasan con todo. Nuestra zona 21, los pinos del Pinar,...etc. El negocio puro y duro nos va a golpear a casi todos (además de exigirnos mas de 10 mill de pts por familia modesta para pagar expropiaciones innecesarias, ya que se debió dividir el barrio con un Plan evitando expropiaciones, ya que habia zona verde de sobra para no expropiar a nadie (pregunten a cualquier arquitecto urbanístico sobre la zona 21 y preguntele si era necesario expropiar sin dividir el barrio en 5 unidades de actuación ,incluso, sin afectar al negocio del pinar).
http://wwwd.lavanguardiainmobiliaria.es/lvi/Publica?COMPID=51310882830&ID_PAGINA=5008&ID_FORMATO=500&PARTICION=500
Gracias por la atención y les animo a ser escuchados.