17 d’abr. 2007

Malestar en la Plataforma Soterrament Total, ara ¡

(foto: arxiu M.Confidencial, estació de França anys 1930)

El diari d’informació gratuït A Fons Vallès, de data 6 d’abril es feia ressò de la insatisfacció que aquesta Plataforma detecta entre la ciutadania de Montcada, en comprovar que l’Ajuntament no pressiona suficientment, per aconseguir accelerar la redacció del projecte, en teoria en marxa, que comportaria també la dels tràmits posteriors.

La Plataforma considera "clau" aquests mesos, per això no ha dubtat en qualificar com “actitud conformista “ en comprovar la passivitat que es mou l’Ajuntament, i consideren que les reclamacions no son prou actives com seria desitjable i convenient, i més, quan se sap, per experiència, la lentitud que es mouen aquests organismes oficials: Ministeri i l’ADIF, i lamenta els temps perdut, que podria ser desprès irrecuperable, per aconseguir i “solapar” les dues grans obres: l’AVE + Línia Convencional.

La Plataforma Ciutadana reclama un calendari clar d’actuacions per part del Ministeri-ADIF i consideren que si l’Ajuntament pressiona amb més força, es podria guanyar una important retallada de mesos en la redacció del projecte, la qual cosa facilitaria els inicis de les obres en unes dates acceptables per a tothom. No val dir allò de: “això ja ens arribarà “, doncs, convé afegir la voluntat de prémer més als responsables d’aquest projecte i avançar de manera significativa.

Tota aquesta insatisfacció ha estat comunicada a l’Ajuntament i no es descarta futures mobilitzacions ciutadanes, si finalment, és produeix que aquestes demandes no es moguin al ritme que caldria desitjar, tot dependrà de l’actitud i resposta que rebin de les administracions implicades, les quals se’ls hi ha demanat reunions.

De moment, l’Ajuntament els ha dit, altre cop, a la darrera reunió celebrada entre representats d’aquesta Plataforma i la del Consistori, que continuaran treballant, perquè el projecte s'executi amb la màxima celeritat.

Per altra banda, el Secretariat de la Plataforma ha tornat a sol.licitar als grups parlamentaris dels diferents partits polítics, que facin preguntes en el Congrés de Diputats, per saber com està la qüestió. Cal recordar que en el mes de maig del 2006, es va aprovar una resolució que instava al Govern, perquè abans de 6 mesos, estigués endegat i posat en marxa tot el necessari, per començar aquesta important obra pública.

La Plataforma vol recordar també, que impediran el començament de les obres de l’AVE si no és clarifica el calendari d’actuacions del soterrament de la línia de França, i també han manifestat allò que cal recuperar de la memòria, doncs, l’Ajuntament arribat en aquest punt, es posaria al capdavant de les mobilitzacions ciutadanes.

El mes de setembre està previst el començament dels treballs per soterrar la línia de l'AVE.

En el mes de juny també està previst una nova assemblea informativa de la Plataforma per valorar tot allò que s’ha fet en pro de les demandes defensades per aquesta plataforma.

Així mateix el Secretariat ha decidit fer un nou full informatiu per explicar i informar al conjunt de la població, tot allò que s’està fent i com està en aquest moment la situació d’aquest futur soterrament.



(foto: www. centre excusionista "El Cim")

0 COMENTARIS (clica i escriu els teus):