9 d’abr. 2007

UNA PROPOSTA QUE ENS HA FET ARRIBAR, EN J.ANTONI MARTÍNEZ

L’altre dia vaig fer el viatge en tren cap a Barcelona, i en vaig trobar amb un jove amic meu, que sempre parlem de política, i em va comentar si coneixia aquest “blog”, l’hi vaig contestar que no. H vàrem quedar que m’enviaria per e-mail l’adreça electrònica. I com és un xicot molt complidor, per la tarda ja la rebia al meu correu electrònic.

Hi vaig entrar, em sembla prou interessant, tinc que felicitar als seus creadors.

Però, hi ha algunes coses que m’agradaria fer una “crítica constructiva”.

En primer lloc, crec que hauria d’haver una pluralitat d’opinions, però no singularitzada amb un personatge. No hi ha que cercar culpables, tenim que buscar solucions. Cada quatre anys tenim l’oportunitat de fe valer la nostra opinió.

Hi estic d’acord amb la crítica de situacions, decisions, però amb una base certa, refutable, i demostrable, no en suposicions. I a més, si són greus, portar-les allà on correspongui i per qui correspongui.

La diversitat de problemes que tenim a la nostra població, com a la resta, tant a nivell autonòmic, estatal, europeus i de la denominada globalització, etc. Davant de tot això podem aportar el nostre gra de sorra per intentar solucionar-los, cadascú, sota el nostre prisma polític, però això sí, amb diàleg, explicant la forma de fer-lo.

Sota el meu punt de vista, aquest blog hauria de ser aquesta eina per poder aplicar la democràcia deliberativa, perquè tothom pugui aportar idees.

En definitiva, cal posar-se a treballar.

Per a començar, proposo tres temes a debatre. Què pensem sobre:

1.- Dret al vot municipal de la immigració.
2.- Pressupostos participats.
3.- Urbanisme. Preu taxat del sòl.

Que opinem, les forces polítiques del nostre poble envers aquestes qüestions?

Per altra banda, us convido a visitar la pagina www.pelcanvi.org, on trobareu propostes, les següents:

PROPOSTES OBERTES DE CIUTADANS PEL CANVI PER A LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS (Febrer, 2007)

Obrim el debat!
Tinguem un debat obert ¡
Convido a les forces polítiques a obrir les finestres, perquè entri aire fresc!
És més, m'ofereixo com a moderador, a fer un debat sobre PRESSUPOSTOS PARTICIPATS, de totes les forces polítiques que es presentin a les eleccions municipals. A l’Auditori, a l’ABI, a la Unió.....


J. Antoni Martínez
Ciutadans pel Canvi


Comentari:
Aquest escrit, junt amb altres propostes que els internautes ens adrecen, coincideixen, en la necessitat d’obrir una línia pro i en defensa de poder expressar i discutir en aquest “blog” els programes dels partits, les idees, propostes, etc. , les quals poden ajudar per cercar solucions als problemes que afecten ara per ara al nostre municipi.

Aquest blog, cada dia, farà preguntes-propostes a totes les candidatures polítiques que es presentin a les properes eleccions locals, per saber, entre altres, quines són o seran les seves alternatives o propostes, davant de la problemàtica que anirem exposant.


A tall d'exemple, una proposta i una pregunta:

Accepten els candidats, un debat obert al públic, on es puguin fer preguntes? Quin model de ciutat ens proposen? etc, etc.

Cada dia, fins la data eleccions, penjarem preguntes. Ens agradaria poder comptar amb els vostres suggeriments, bé per via e-mail o comentari.

GRÀCIES
MONTCADA CONFIDENCIAL

18 COMENTARIS (clica i escriu els teus):

Anònim ha dit...

Al sr.Martinez

Se puede desligar la actividad profesional de la actividad en la política ( aunque esta persona no ocupe cargos públicos),pero forme parte de una ejecutiva de un partido?

Bienvenidos los que pueden dar información , o dar su opinión con conocimiento de causa.

Me parece bien sus planteamientos , me gustaría saber lo que ud. piensa de la labor del gobierno municipal de Montcada i Reixac, sin personalizar.

Cómo persona bien informada de lo que se cuece a nivel nacional,supongo que también de lo local , podría explicarnos ciertos aspectos que nos ayudarían a conocer mejor lo que sucede en Montcada i Reixac.

NDM

Anònim ha dit...

Em sembla bona idea que tots els candidats ens expliquin les seves intencions en aquests temes, així sabrem a qui votar, més bé no tornar a votar al Gran Deu César. Però aquest escrit el signa un membre de Ciutadans pel Canvi, o sigui, un socialista renegat i crec que això ho hauria de plantejar a dintre de l'assemblea del PSC de Montcada i crec que l'alcalde el treuria per la finestra ràpid.

Anònim ha dit...

".....l'Alcalde el treuria per la finestra ràpid "

La discrepencia ( dona la sensació de saber de que parla) pel que diu el comentarista en el PSC s'acaba foten la gent per la finestra.

Per cert , en tot cas , seria el 1º Secretari del PSC el que el treuria, no? ...

ai, ai, ai .. amb aquets "lapsus" freudians que confonen " la parte con el todo" .
Potser hi ha algun exemple semblant a Bolivia

Anònim ha dit...

Sr. J.Antoni Martinez :
Su intencion es muy buena, ojala sea aceptada.
Pero hombre de Dios, sea realista , ¿cree Vd. que Cesar Arrizabalaga aceptará un debate en el que los tiempos sea igual para todos?

De todas formas bienvenida sea la propuesta.

Juan Garcia ha dit...

Señor J.Antonino Martinez:
Me parece recordar que ciudadanos por el Cambio, eran una cosa montada para favorecer a nuestro gran President Maragall I (primero el breve), usted en política es primo-hermano de nuestro Cesar y de creo que de moderación, moderación poca pero de canapé, canapé mucho.

Juan Garcia ha dit...

Accepten els candidats, un debat obert al públic, on es puguin fer preguntes? Quin model de ciutat ens proposen? etc, etc.
El ayuntamiento se gasto un dineral en una cosa llamada Plan Estratégico.

¡¡¡¡Mira que se lo pasaron bien, a buen viaje y buen canapé los amiguetes¡¡¡

Otra cosa mas para reciclar.

Anònim ha dit...

Si a un debate, pero abierto a todos los temas que realmente preocupan.

Si que este debate se haga en un gran sala y que sea retransmitido por Montcada Ràdio.

Que en este debate esté representada la sociedad civil, a través de asociaciones de vecinos,de entidades culturales,de asociaciones deportivas , de medios de comunicación del municipio , de colectivos de jóvenes,de jubilados,AMPAS,escuelas,colectivos sociales,etc.

Que estos tengan preferencia a la hora de formular las preguntas .

Si a un debate del presente ,del pasado pero sobre todo del futuro.


Si al debate que participen todos los partidos que se presentan a las elecciones.Siguiendo unas normas que se pueden pactar entre las fuerzas políticas y los organizadores del debate.

Si a un moderador/a , si a un guión previo ( no confundir con límites,ni manipulaciones,ni coartar la libertad de expresión,etc) para que sea un debate con contenido y fructifero , para no perdernos en las ramas.

Si a que La Veu , pueda dedicar un amplio espacio , con los temas más importantes tratados en el debate.

Si a un debate plural ,pero sobre todo pausado ,educado , contrastado, educativo , informativo y didáctico.

Acción

Anònim ha dit...

Un debat public es el minim que poden fer.
Ja seria el maxim que es fés algun més de sectorial.

L'iniciativa tindria de sortir dels partits politics i principalment del grup majoritari.

Anònim ha dit...

Me ha gustado la propuesta del comentarista Acción.

La pelota la tienen los partidos politicos, habra que ver que hacen.

Ignoro si aceptaran el reto, en caso afirmativo ( ellos ya acordarian las reglas a seguir) hago una propuesta para moderar el mismo:
Que sea el señor que escribe con el pseudonimo Acción, me parece que es una persona de un talante adecuado para conducir un debate.

Sres politicos, no se puede escatimar a Montcada el debate, es necesario , ayudaria a que nuestro voto fuese mas reflexivo.

Juan

Anònim ha dit...

Sr. Acción, cómo puede usted decir que en un debate alguien puede tener preferencia a la hora de formular preguntas.Si solamente que usted invite a todas las asociaciones que enumeró el día de la proclamación del candidato del PSC a la Alcaldía de Montcada, le harían falta tres días de debate.

Anònim ha dit...

Perdone amigo Juan pero hay gente más preparada y capacitada para ejercer de moderador/a.

Propongo amigo ANÓNIMO lo de las entidades ,asociaciones,colectivos,etc , que tengan preferencia porqué es una manera de romper el hielo y de tener una mayor representatividad de el amplio abanico de la sociedad civil que hay en Montcada i Reixac , de todas maneras las caracterisiticas del debate se deben consensuar entre los partidos políticos.

El debate debe ser más bien entre los representantes de los partidos, la gente deberiamos realizar preguntas y dar opiniones sobre temas en concreto .

Pero las respuestas y los diferentes puntos de vista lo deben dar los políticos.(así tendremos las ideas claras).

Si este debate ,fuera el inicio de una serie de debates sectoriales sería para estar orgullosos de nuestros representantes poltíticos.

Acción

Anònim ha dit...

Vaya con Acción!!!pues si el kaiser no te deja entrar..¿o es qué te ha comprado un traje que no es de zara?
vaya nivelazo que le das al blog...¿ o quizás no te ves repitiedo las 160 entidades que apoyaban al César?¿ o es porqué te tendrías que reir de nuevo?
chico, es que se te ve tanto el plumero, que lo de acción, no se si va por el lado sexual o por el político.....

Anònim ha dit...

pues a mi me gusta ver las propuestas concretas y escritas y no un debates de haber quien la dice mas gorda.

Asociaciones gobernadas y dirigidas por gentes del gran Cesar preguntando.

Eso es como preguntar que vale un café y te contesten 80 centimos y al día siguiente solo se hable de esa chorrada.

Expliquen la idea urbanística y presupuestaría para Montcada i Reixac y dejense de tonterías que visten la legalidad. Tendremos rascacielos o ciudades dormitorio para perpetuarnos en el poder?

dijo alguién

Anònim ha dit...

Tiene ud. razón "dijo alguien" es preferible ver las propuestas escritas ,pero claro luego saldrán los que dirán que ni escrito vale para nada.

Si repasamos anteriores programas de los partidos que estan gobernando en el municipio ,muchos de los puntos no se han cumplido.

Es cierto que esto pasa en todas las contiendas electorales.

Asi pues el debate debe ser una herramienta mas , en la que la ciudadanía pueda tener una visión más extensa de la problematica del municipio.

Referente a la propuesta de "Acción" , la respaldo cuando propone que sean las entidades,asociaciones,colectivos,etc. , o sea la representación de la sociedad civil de Montcada i Reixac la que abra el fuego de las preguntas , pues esta serán unas pregutnas que representarán a un mayor número de ciudadanos.

No estoy de acuerdo que con el "ánonimo" que dice que las 160 entidades apoyaban al candidato del PSC, muchas de estas entidades van a otras presentaciones a cuales también se les ha invitado, eso no debe confundir con un apoyo a la candidatura.


Opinium

Anònim ha dit...

Bon día a tothom,

Ciutadans pel Canvi té com a finalitat principal treballar en pro d’un canvi profund en les formes de governar i de fer política a Catalunya. De manera especial, es proposa l’enfortiment d’una democràcia plenament participativa, amb institucions properes i obertes al màxim als ciutadans i les seves organitzacions. (Estatuts, 26/02/2000).

Ciutadans pel Canvi defensa un canvi profund que faci possible l’aplicació de polítiques progressistes en benefici de la majoria de la població. (Bases programàtiques).

Dit això, i en resposta a varies intervencions, entenem que no son els partits polítics els que han de marcar la agenda del debat, com fins ara, sinó que els polítics, haurien d’escoltar a la població i donar resposta als problemes que hi planteixen, no al inrevés, no es tracta de sortir als mitjans de comunicació, es simplement treballar i intentar donar solucions a aquest problemes.

Els remeto a la nostra web www.pelcanvi.org , hi trobaran les nostres propostes per a qui les volguí consultar. Han estat presentades tant al PSC, IC-V, com a ERC, algunes han estat agafades, d’altres no, als seus programes per a les properes eleccions municipals.

De tota manera, penso que hauríem, entre tots, de baixar una mica la crispació que hi ha en "l’ambient" de Montcada. Vaig fer una proposta de diàlegs, de participació de tothom, que la segueix-ho mantenint.

Salutacions,

J. Antoni Martínez
Ciutadans pel Canvi

Anònim ha dit...

Amigos comentaristas:
Antes de vender la lana hay que asegurar que se tiene la oveja.
De momento los partidos politicos y sus representantes no han dicho ni mu.
No sirve de nada debatir como se debe organizar el hipotetico debate si una de las partes ( partidos) no se pronuncian sobre la cuestion, la otra parte ( publico en general, asociaciones, etc) es de suponer que no podrian grandes reparos.

Mientras eso no sea realidad y en la medida que se pueda deberiamos insistir, pedir a nuestros representantes politicos que el Debate se produzca, es una deuda pendiente que los partidos politicos tienen , si no recuerdo mal, desde 1995 que se realizó el ultimo.

Juan .

Anònim ha dit...

Resposta del Partits Politics:

PSC/PSOE : NO ( es una trampa)
CiU : SI/NO/SI/NO (pensant)
IC/EUA : SI , l'altre ? a on és
PP: SI ( amb ordre)
ERC : SI (amb un tallat)

Anònim ha dit...

Sr. Martinez :
Em sembla que la seva proposta ( que jo comparteixo) no tindrà resposta positiva.
Coneixent Cesar Arrizabalaga, no pot aceptar una proposta tant bona com aquesta i el motiu es sencill , si no surt d'ell no es bona.

Pep