21 d’abr. 2007

VilaWeb - El Punt - digital - 21 d'abril de 2007

Maresme. Denuncien tres convenis urbanístics de Llavaneres a la fiscalia anticorrupció

Una plataforma diu que les operacions de Can Rivière, la Bodega i la zona esportiva fan «massa tuf»

LLUÍS MARTÍNEZ. Sant Andreu de Llavaneres
La plataforma SOS Llavaneres, que es presentarà a les properes eleccions, ha portat a la fiscalia anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tres convenis urbanístics subscrits pel govern municipal del PP i el PSC perquè hi veu indicis de delicte. Segons el president de l'entitat i cap de llista, Josep Ruiz, en les operacions de Can Rivière, la Bodega i la futura zona esportiva hi ha massa «dubtes» i «fan massa tuf». Ningú de l'Ajuntament de Llavaneres ha volgut fer declaracions i s'han remès a un comunicat que vol deixar clar que «tots els procediments que s'han tramitat s'han fet sempre seguint la legalitat vigent.»


+ Col·locació de la primera pedra de la zona esportiva. Foto: A.G.

L'entitat que va néixer per protestar contra la política urbanística del govern municipal ha decidit canviar d'estratègia, i a poques setmanes de les eleccions ha passat de les manifestacions al carrer als jutjats. El president de SOS Llavaneres, Josep Ruiz, explica que fa temps que «tothom es queixa però ningú fa res». «Hem estat els únics a posar els casos en mans de la fiscalia perquè les operacions urbanístiques no són gens clares i hi ha irregularitats», hi afegeix.

LS RESPONSABLES

Els escrits, que tenen registre d'entrada als jutjats el 18 d'abril, assenyalen l'alcalde, Víctor Ros (PP), el regidor d'Urbanisme, Antoni Jiménez (PSC), i el cap de l'àrea, Hugo Roldan, com a presumptes responsables de portar a terme els acords. Se'ls acusa de «facilitar informació privilegiada» als propietaris de la finca de Can Rivière i de «regalar» sol per fer pisos en uns terrenys valorats en 12 milions d'euros a canvi d'un edifici catalogat, com és la Bodega, valorat en 3,6 milions d'euros, per fer-hi un hotel d'entitats.

Cap membre del govern municipal ha volgut fer declaracions, però sí que ha emès un comunicat que assegura que el consistori «no té constància oficial de cap denuncia presentada davant la fiscalia». Tot i això, en la nota es vol «deixar clar que tots els procediments que s'han tramitat s'han fet sempre seguint la legalitat vigent».

A NOVA ZONA ESPORTIVA

Un dels convenis «amb més dubtes» i que més crítiques ha rebut és el de la futura zona esportiva que es construirà davant de l'escola Serena Vall. El projecte estel·lar del mandat s'ha de finançar amb la construcció de pisos on ara hi ha el camp de futbol, el pavelló, les piscines i l'institut de Llavaneres –un espai de 16.178 m² valorat, segons SOS Llavaneres, en 13,3 milions d'euros–, que aniran a càrrec de l'empresa Proinosa. Segons l'escrit que s'ha enviat a la fiscalia perquè ho investigui, hi ha detalls, com ara la valoració econòmica de la concessió, que encara no s'han aclarit. La plataforma denuncia que l'Ajuntament ha venut sol públic i sòl per a habitatges protegits «molt per sota del preu de mercat» i ha cedit a Proinosa «una concessió de 50 anys sense cap compensació econòmica».



0 COMENTARIS (clica i escriu els teus):